Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Felnőtt méretű ágyneműhuzat

Ha csemetéje kinőtte kedvenc gyerek ágynemű huzatát, érdemes beszerezni egy nagyobb, felnőtt méretű ágynemű huzatot. A bőséges választéknak és a folyamatosan bővülő árukészletnek hála, oldalunkon garantáltan megtalálja azt, amire gyermeke vágyik. A kínálat bőséges: a Minecraft ágynemű huzattól kezdve, a Harry Potter ágynemű és bájos Disney ágynemű huzatokon át egészen a Marvel ágynemű, Bosszúállók ágynemű és szuperhős ágynemű huzatokig, mindent megtalál, ami nagyobb gyermeke szobájának dísze lehet.
Rendezés:

A gyermekszoba dekorálása: milyen stílusú legyen?

 

Szülőként mostanra már bizonyára tudja, hogy mi az, ami a gyermekének tetszik, és mi az, ami nem, mégis fontos, hogy közösen hozzák meg a döntést.

Felnőtt méretű gyerek ágynemű vásárlásakor érdemes meghallgatni a gyermek véleményét is, hiszen már egészen fiatal korban is konkrét elképzelése lehet a stílust, a színeket és a témát illetően.

Alapvetően három fő stílust különböztethetünk meg: klasszikus, modern és tematikus. A klasszikus stílust kedvelő gyermekek vonzódnak a meleg, puhaság érzését árasztó színekhez és az olyan hagyományos mintákhoz, mint a kockák, a pöttyök és a virágok.

A modern stílus hívei szeretik az elegáns, letisztult színeket és mintákat; a merész csíkokat és élénk színeket részesítik előnyben. A tematikus dekor manapság rendkívül népszerű.

Sok kis-, és nagyobb gyermek álma a tematikus, egy adott mese vagy mesehős köré épülő szobadekoráció. A mesehősös gyerek ágynemű huzat kiváló megoldás erre a célra, hiszen praktikussága mellett dekorációs célokat is szolgál. A mókás, mesefigurás ágyneműhuzatok további előnye, hogy az életkor előrehaladtával sokkal egyszerűbb cserélni őket, mint újratapétázni a gyerkőc szobáját…

 

Célkeresztben az egészség: milyen a jó felnőtt méretű gyerek ágynemű?

 

Nem minden a dijázn! Ez különösen igaz ágynemű választáskor, hiszen a színek és a formák mellett van még jó pár szempont, amit figyelembe kell venni. Ilyen például az ágynemű anyaga.

Számos kutatás bizonyítja, hogy a gyermekek körében egyre gyakoribb asztma és más felső légúti problémák egyik fő okozója a rossz minőségű ágynemű.

A szintetikus – például poliészter – anyagból készült ágynemű huzatok nem szellőznek megfelelően, ezért bőrirritációt és allergiát is okozhatnak. Nagy hangsúlyt fordítunk arra, hogy kizárólag kiváló minőségű, 100% pamut ágynemű szettekkel bővítsük kínálatunkat.

Sokan megtorpannak a 100% pamut jelző hallatán, mert egyből unalmas szürke vagy barna színekre asszociálnak, de szerencsére ma már a legszínesebb, oroszlánkirályos, mancs őrjáratos, Peppa malacos vagy Minnie egeres ágynemű huzat is készülhet kizárólag jó minőségű pamutból. A pamut légáteresztő, természetes anyag.

Egyetlen hátránya, hogy könnyen gyűrődik, de ez a probléma egyszerűen orvosolható: mosás után azonnal terítsük ki száradni. Az anyag mellett a másik legfontosabb tényező a méret.

A felnőtt méretű ágynemű huzat elnevezés arra utal, hogy egy ilyen standard ágynemű szett takarója 140x200 cm, a párnahuzat mérete pedig 70x90 cm. Mivel nagyon gyorsan nőnek, fontos, hogy mindig a gyermek méretének megfelelő ágyneműt és ágynemű huzatot válasszunk.

Összességében elmondható, hogy a gyerekszoba átalakítása jó móka is lehet! Vonja be a tervezés folyamatába a gyermeket is, hiszen mégiscsak az ő kuckójáról van szó. A közös tervezés, minta-, és színválasztás kiváló családi program.

A praktikus szempontok mellett vegye figyelembe a gyermek kívánságait is, így biztos lehet abban, hogy a gyermek hálószoba egy olyan biztonságos, megnyugtató és egészséges környezet lesz, ahol gyermeke boldogan és kiegyensúlyozottan tér nyugovóra minden egyes nap.